Sevdiğinizi Allah İçin Sevin!


Sevdiğinizi Allah İçin Sevin!..
Ahmet Aygen
(1 Ekim 2013-Ankara)

Tasavvufi kavramlardan biri de 'el-hubbu fillah/Allah için sevmek', 've'l-buğzu fillah/Allah için buğzetmek'tir. Bu Nebevî ölçü, müslümanların birbirlerine karşı tutum ve davranışlarında takva ölçüsüdür. Saf ve berrak bir sevgidir. Basit menfaatleri, büyük hırs ve hasetleri, ayrılık ve kinleri ortadan kaldıran kalplere şifa olan sevgidir.

Yaratılış itibariyle et ve kemikten teşekkül eden, fakat AKIL ve İDRAKİ sayesinde bütün mahlukattan üstün bulunan insanoğlu, kendisini Hakka teslim ettiği ve "O"na gönül verdiği sürece bu üstünlük vasfını taşıyabilir.

Allah'a kulluk eden, "O"nun sevgisini içlerinde yaşatanlar mutlu ve bahtiyar olurlar. Maddeten yükselirler, AHLÂKEN melekleşirler, "O"nun yarattıklarını da SEVERLER.! Sevdiğini ALLAH(c.c)için SEVMEK sevmediğini de Allah için sevmemek, kendisi için istediğini de BAŞKALARI için de istemek, kendisi için "HOŞ" görmediğini başkaları için de "HOŞ" görmemek mü'minlerin meziyetidir..!
SADECE KİŞİSEL ÇIKARLARINI DÜŞÜNMEK İMANLA BAĞDAŞMAZ!...

Peygamber Efendimiz(s.a.s)
"İman etmedikçe cennete giremezsiniz, BİRBİRİNİZİ SEVMEDİKÇE de İMAN etmiş olamazsınız."(Müslim, Îmân 93,94) 

Ayrıca Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s) şöyle buyurduğu da bilinmektedir. 

Hiç şüphesiz Allah Teâlâ kıyâmet günü: 

“Nerede benim rızâm için birbirlerini sevenler?  Gölgemden başka gölgenin bulunmadığı bugün onları, kendi arşımın gölgesinde gölgelendireceğim” buyurur.(Müslim, Birr 37. Tirmizî, Zühd 53)

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse komşusuna iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” (Müslim, Îmân 77)

Diğer bir Hadis-i Şerif'te ise; "Bir kimse bir hastayı veya Allah rızası için din kardeşini ziyaret edip halini hatırını sorarsa ona bir melek şöyle seslenir: Ne mutlu sana, ne güzel yolculuk cennette kendine bir yer hazırladın." (Riyazu's-Salihin, 361 Tirmizi) buyurmuştur.

Biz insanoğlu'nun yaşamına ışık tutan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah bizi şu ayetlerle uyarmaktadır.

"Bir can'a kıyan tüm insanlığın canına kıymış gibidir." (Maide,32)

"İnsanlara hayırda erginliği/DÜRÜSTLÜĞÜ emredip de "ÖZ" Benliklerinizi unutuyor musunuz.? Üstelik de kitabı okuyup durmaktasınız. HALÂ AKLINIZI KULLANMAYACAK MISINIZ.?" (Bakara,44)

“Kullarıma söyle, birbirlerine sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.” (İsrâ,53)

Sevdiklerinizi Allah için sevin! Vesselâm.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaç Nefes Kaldı, Ömürden Geriye?!.

İnsanın En Büyük Düşmanı Kimdir?

Tamah ve Hırs Böyle Bir Şey!...