Dost ve Arkadaşlıkta Denge!..



Dost ve Arkadaşlıkta Denge!...
Ahmet Aygen


Arkadaşlık hayatımız için çok önemlidir. Fakat, yanlış bir arkadaş seçimi size çok fazla zarar verebilir.

Bu nedenle arkadaş seçiminde çok dikkatli olmak gereklidir. Çok samimi olmadan önce dikkat etmeli ve onu iyi tartmalısınız.

İyi bir arkadaş sizin iyi ve kötü gününüzde yanınızda olan kişidir. Sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz. Sürekli olarak size destek verir.

Arkadaşınız sizi kıskanıyorsa, dikkatli olmakta fayda vardır. Özelliklede size sezdirmeden içten içe kıskançlık duyan arkadaşlar çok ciddi zararlar verir. İyi arkadaşlar kıskanmazlar ve başarınızla gurur duyarlar. Böylece karşılıklı olarak bir paylaşım ortamı ortaya çıkar.

Yanınızda olan arkadaşınız yapmacıksa mutlaka sıkıntı yaratır. Sizin yanınızda farklı başka insanların yanında farklı davranan veya yapmacık tepkileri varsa bu tarz arkadaşlar size zarar verir. Bu insanları yanınızda bulundurmayın.

Bazı arkadaşlar, sadece sizinle vakit geçirmek isterler. Siz başka arkadaşlarla olursanız onları sizden kıskanırlar. Doğru olan iyi arkadaşınızın diğer arkadaşlarınızla da birlikte zevkle vakit geçirebilmesidir.

Genelde iyi arkadaşlar birbirlerinin beğenilerine saygı duyarlar. Birlikte saygı çerçevesinde denge sağlanır. Örn. Siz komedi filmi seviyorsunuz o ise korku filmi seviyor. Birbirinize saygı duymanız sağlam bir arkadaşlık kurduğunuz gösterir.

Yakın arkadaşınız size kırılacak ya da üzülecek diye düşünmeden düşüncelerini söyleyebilmelidir. Böylece objektif bir bakış açısını mutlaka arkadaşınızdan almalısınız. Sürekli olarak sizi memnun edecek sözler söyleyen arkadaş sizi hataya sürükler.

İyi arkadaşlar sır saklamayı bilir. Onlara güvenirsiniz ve özel tüm sırlarınızı açarsınız. Anlattığınız ve özel konularınıza çözüm bulmaya çalışırlar.

İyi bir arkadaş kendine güvenir. Çünkü kendine güvenen bir arkadaş size zarar vermez. Kendine güvenen insanlar kıskanmazlar, sinsi değillerdir. Fakat, çok fazla özgüvende arkadaşlıkların hızlı bitmesine neden olur. Kendine güven dozunda ve ayarında olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaç Nefes Kaldı, Ömürden Geriye?!.

İnsanın En Büyük Düşmanı Kimdir?

Tamah ve Hırs Böyle Bir Şey!...